חגיגות הסיגד בכפרי הנוער שלנו

חגיגות הסיגד בכפרי הנוער שלנו

כמידי שנה צוין חג הסיגד בכפרי הנוער שלנו והחגיגות היו נפלאות!

חג הסיגד, מסמל את חידוש הברית של יהודי אתיופיה עם עמם ותורתם. הוא חל 7 שבועות לאחר יום הכיפורים. זהו יום צום בו מתפללים לבניין בית המקדש והזכות לעלות לארץ ישראל. בחג זה יהודי אתיופיה מזכירים את הברית שנכרתה במעמד הר סיני בין עם ישראל ובין האל. חג הסיגד הוא גם יום מלא געגועים ותקווה לשוב לציון ולירושלים.

 

כפר הנוער קרית יערים

תלמידים רבים בכפר הנוער קרית יערים הסיגד בכפר קרית יעריםם יוצאי אתיופיה, ולכן אנו רואים חשיבות רבה בציון חג הסיגד המשמעותי מאוד ליהדות אתיופיה. אנו מקפידים לציין את החג בכפר תוך דגש על כל המאפיינים של התרבות, המסורת, השירה, המאכלים והלבוש האתיופי המסורתי, בערב חגיגי הנחגג בחדר האוכל של הכפר. היציאה לירושלים היא נדבך נוסף בחיבור התלמידים להיסטוריה ולזיכרון הלאומי של הנופלים במסע לארץ. הטקס המרגש שנחגג בירושלים הוא עפ"י כללי הטקסיות שנשמרו מאתיופיה ומובילים אותו הקייסים המכובדים ביותר של הקהילה. ביום זה מנהל הכפר ותלמידים עולים להר הרצל לאנדרטת הנספים ומדברים על חלום הציונות והגשמתו. לאחר מכן מגיעים התלמידים לרחבת ארמון הנציב לחגיגה המסורתית.

 

כפר הנוער בן יקיר

סיגד בבן יקיר

אירועי הסיגד בבן יקיר נחגגו במעמד חניכי הכפר, הצוות, קהילת עמק חפר והמועצה, חברים ושותפים מכפר הרא"ה ומבקרים. החגיגות החלו בתהלוכה ממשק החי לכיוון בית הכנסת, תפילת קייס בבית הכנסת ובציעת דאבו. בהמשך זכו הנוכחים להקשיב להרצאה המאלפת של ד"ר מלקמו מהמנהל לחינוך התיישבותי בו שיתף את סיפור משפחתו ועלייתו. החגיגות הסתיימו בהופעה, ריקודים ובופה מפנק של מטעמי העדה.

קדם לחגיגות מפגש שנעשה בשיתוף פעולה עם המרכז הקהילתי של עמק חפר ויזמת זית שבו חיברנו בין בני נוער ביישובים של עמק חפר לבין החניכים שלנו סביב נושא הסיגד- בישלנו, התלבשנו, רקדנו – מתוך יחד אמיתי.

 

כפר הנוער אלכסנדר ואימבי קופקין רמת הדסה סאלדסיגד ברמת הדסה

חג הסיגד בכפר הנוער אלכסנדר ואימבי קופקין רמת הדסה סאלד, הוצמד השנה ליום הקשר המשפחתי (יום ההורים) וליווה אותנו לכל אורכו. החג אופיין בתחנות נהדרות וטעימות שהוכנו על ידי הורי החניכים, החניכים, קומונת טז והחיילות והכל בניצוחו של אלי וקנין מרכז תחום הרב תרבותיות בכפר. הפעילות נערכה על הדשא המרכזי במזג אויר מופלא, שהזכיר לכולנו למה כיספו יהודי אתיופיה כל כך הרבה שנים. החגיגות המשיכו עם הופעה מוצלחת של חברי וחברות הצוות המקסים, שביחד עם החניכים והצוות הבוגר שלנו קרעו את הבמה במופע, שיר וריקוד. בסוף ההופעה הוכרז על פתיחתה של תכנית חדשה בכפר לה אנו קוראים "תרבות ישראל, פנים רבות לה", בה נכיר ונייחד את הקולות התרבותיים המגוונים החיים בתוך הרקמה האנושית, הקרויה החברה הישראלית.

מנהלת הכפר, מורן בצר תיר: "אנו מאמינים כי בהכרות האחד.ת עם האחר.ת והיותנו ערבים זה לזה, טמון עתיד עוצמתה של החברה."

 

חג הסיגד בכפר הנוער הדסה נעורים

סיגד בכפר הנוער הדסה נעורים

בכפר הנוער חוגגים מדי שנה את חג הסיגד. השנה, תחילת החגיגות החלו בתערוכה שנערכה במבואת חדר האוכל שסיפרה על משמעות חג הסיגד באתיופיה ובארץ ישראל.

בתערוכה הוצגו כלים ייחודיים ותלבושות המאפיינות את העדה. התלמידים פעלו בתחנות שונות כגון תחנה של טקס הבונה- שתיית הקפה המסורתי בחברה האתיופית. בטקס למדו התלמידים כיצד  קולים וטוחנים את פולי קפה ולאחר מכן שתו יחדיו מהתוצרים. תחנה של מנקלה גדול, תחנה של קליעת צמות, חימר, תכשיטי עדה ייחודיים, הכנת דגל אתיופיה וכו'. בסיום התחנות עלינו לחדר האוכל לארוחה מסורתית עם מאכלי העדה.

לאחר מכן, נפגשו התלמידים עם המרצה וורקו אבי שסיפר את סיפורו האישי שנקרא "כנגד כל הסיכויים". וורקו סיפר את סיפורו מעורר ההשראה על היותו ילד קטן, שנותר ללא הוריו, עבר מבית לבית וכנגד כל הסיכויים הצליח לעלות לישראל, להתנדב לצה"ל ולשרת כקצין, להקים משפחה ללמוד משפטים וממשל במרכז הבינתחומי הרצליה ולחלום חלומות.

 

חגיגות החג בכפר הנוער קדמהסיגד בכפר הנוער קדמה

כמיטב המסורת גם השנה חגגו בקדמה את חג הסיגד והתכנסו לשמוע את סיפור העלייה המרגש של דודו לג'עלם. לאחר מכן התקיים מופע סטנד אפ של האחד והיחיד שלמה בייבי ולקינוח ארוחה חגיגית וטעימה במיוחד.

 

דע מאין באת ולאן אתה הולך

לכל אחד מאיתנו יש שורשים וסיפור משפחתי שמרכיב חלק גדול בזהות שלנו כאנשים בודדים וכעם. אנחנו מאמינים כי נחוץ להקדיש את הזמן והחשיבות הראויה למקום ממנו באנו. דרך הכרה וחיבור לשורשים ולהיסטוריה של החניכים, הם זוכים לגבש עוד רובד בזהותם הישראלית-יהודית-אתיופית ולמצוא את דרכם בחברה הישראלית.

Comment

לתרומות
דילוג לתוכן