ב- 7 ביולי התכנסו כל ילדי תוכנית "פותחים עתיד" שבערד בספרייה העירונית לאירוע הראשון מבין השניים בנושא "יצירה מקורית בעקבות הספר". אירוע זה התקיים בשיתוף פעולה מלא עם צוות הספרייה העירונית ומנהל הספרייה עופר סלע.
האירוע הראשון נפתח במשחק בינגו ספרים שאותו הנחה מנהל הספרייה. לאחר מכן כל נאמן הכריז על הספר שבחר לקבוצתו ושבעקבותיו יכינו יצירה מקורית אשר תוצג באירוע השני בספרייה כעבור 3 שבועות.
המפגש היה פורה ומהנה הן לילדים והן למדריכים ויצר אווירה תחרותית בריאה.
במהלך 3 השבועות שהוקצבו עד להצגת היצירות עבדו הנאמנים עם הילדים על היצירות שכל קבוצה בחרה להציג.
יש לציין שאת היצירות בחרו הילדים בעזרת הנאמנים.
בתאריך ה-28 ליולי כשלושה שבועות בדיוק אחרי המפגש הראשון נפגשו שוב הילדים והנאמנים בספרייה על מנת להציג את היצירות שהכינו.
בתחילת המפגש הוצגו השופטים בתחרות.
לאחר מכן החלו הקבוצות להציג את יצירותיהן.
בין היצירות היו קומיקס, הצגות, יצירות אומנות, וריקוד שמלווה בשפת הסימנים לחרשים.
היה מרתק לראות שכל הקבוצות השקיעו ביצירותיהן ,התאמנו והתכוננו להצגת היצירה שלהן.
בתום הצגת היצירות, העביר מנהל הספרייה, עופר סלע, תחרות חידון קצרה בין הקבוצות בנושא פתגמים בעברית. מייד לאחר החידון הוכרזה הקבוצה המנצחת - "יחד" - קבוצת הבנים של בית ספר טללים בהדרכתו של שי עזרה אשר הכינה הצגה עם מוסר השכל בהשראת הספר "מר חוטם".
הקבוצה המנצחת זכתה בפרס מטעם הספרייה- סרט DVD -"מסביב לעולם ב-80 יום" וכל אחד מהילדים קיבל סרט.
תודה רבה למנהל הספרייה העירונית שפתח בפנינו פעילויות מהנות ומעניינות בעולם הספרים המרתקים, על הפעלת הילדים בשני האירועים ועל הפרס הנהדר לכל אחד מהילדים שזכו בתחרות