לפני כשנתיים עלה רעיון בתת-ועדת קשרי גומלין של השותפות בערבה: להקים מקום בערבה שישמש כרפרזנטציה פיזית של הקשרים בין שתי הקהילות. מפני שהשותפות לא מממנת מבנים, אלא תוכניות ותכנונים, נראה לתת-הועדה מתאים להקים מקום בו יבקרו כל האורחים מהקהילה השותפה בעת ביקורים בערבה.
הרעיון מצא חן בקבוצת הפעילים המקבילה באוסטרליה, אז לאחר אישורו ע"י ועדת ההיגוי, יצא בקשה לאומנים מקומיים להגיש רעיונות. הוגשה תוכנית ע"י שני פסלים מקומיים, לאזור של כ- 250 מ', בגבעה בכניסה לפארק ספיר, בתוך גן הפסלים הקיים. האזור מסומן ע"י כ- 500 מ' צינור ברזל, בצורת היבשת האוסטרלית. פסלים של קנגורו וקואלות מקבלים את האורחים בגבעת השותפות, והותקנו שלטים בצורת מדינות ישראל ואוסטרליה מחוברות, כל אחד עם השם של משלחת שהגיעה בשנה שעברה ממלבורן ומסידני.

העבודה הוקמה ע"י שני אומנים ממושב עין יהב. צ'צ'ה פורת היא אלמנתו של חגי פרות, אחד המתיישבים הראשונים בערבה, שהקים את מושב עין יהב יחד עם שי בן אליהו בשנת 1959. צ'צה הצטרפה אליו ב- 1960, ויחד הם גידלו ארבעה בנים בעין יהב, ושניים מהם גרים שם היום. אז אפרוני גם הוא מעין יהב, והגיע לערבה לאחר שהתחתן עם בת לאחת המשפחות הותיקות. הוא ואשתו שרון בילו את השנים האחרונות בלונדון, אך חזרו לערבה עם שלושת ילדיהם בשנה שעברה.
בעתיד כל המשלחות המגיעות לאזור יבקרו בגבעת השותפות - נקוה לראות שם גם אתכם!
