19 בנובמבר 2008 / כ"א בחשון התשס"ט
במסגרת חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית המתכנס בימים אלו בירושלים, הכריזה שרת החינוך יולי תמיר על שיתוף פעולה חדש בין משרד החינוך לסוכנות היהודית, במסגרתו, ישקיע משרד החינוך 1.5 מיליון ₪ בתוכנית "פותחים עתיד" של הסוכנות היהודית.
הסוכנות היהודית ומשרד החינוך ישתפו פעולה בתכנית "פותחים עתיד" לקידום נוער בסיכון. במסגרת מליאת הפתיחה של חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית, הכריזה שרת החינוך פרופ' יולי תמיר על החלטתה להשקיע סכום של 1.5 מיליון ₪ בתכנית ולבדוק אופציה של הרחבת שיתוף הפעולה בעתיד.
"פותחים עתיד" היא תכנית ייחודית לצמצום פערים בחברה הישראלית, המבוססת על שיתוף פעולה בין יהדות התפוצות לבין ישראלים.
מטרת התכנית להעניק לילדים ולנוער בסיכון הזדמנות שווה לפיתוח כישוריהם היחודיים, הלימודיים והחברתיים ולפרוץ ממעגל העוני והמצוקה בפריפריה החברתית והגאוגרפית של ישראל.
הילדים מודרכים על ידי 'נאמנים' שהם חונכים אישיים המלווים את הילדים לתקופת זמן ארוכה ומשמעותית. נקודת המוצא של 'פותחים עתיד' היא שלצעירים יש יכולת לחולל שינוי של ממש במצבם של ילדים ובני נוער. הנאמנים הם לרוב תושבי הישוב בו פעולת התכנית המבקשים לחולל שינוי חברתי משמעותי בישובם. הנאמנים מהווים מודלי חיקוי מצוינים לילדים ולבני הנוער בבחינת ה'מבוגר המשמעותי' בחייהם.
נכון למרץ 2008 משתתפים כ- 6000 ילדים ו- 370 נאמנים ב-31 ישובים.
"אנו מברכים את שרת החינוך על החלטתה לשתף פעולה באחת מהתוכניות החשובות והמשמעותיות ביותר של הסוכנות היהודית" אומר זאב בילסקי, יו"ר הנהלת הסוכנות היהודית. "תוכנית "פותחים עתיד" נותנת תקוה אמיתית ועתיד טוב יותר לאלפי ילדים בסיכון בכל רחבי הארץ".
שרת החינוך, יולי תמיר: "משרד החינוך מקיים שיתוף פעולה הדוק עם הסוכנות היהודית לקידום פעילויות חברתיות וחינוכיות. השקעה משותפת בתכנית זו תפתח עתיד לאלפי ילדים שיזכו לתמיכה משמעותית".
לפרטים נוספים:
מיקי ליבוביץ
הסוכנות היהודית
052-6091100