24 באוגוסט 2008 / כ"ג באב התשס"ח
בנוסף – יגויסו מתנדבים לליווי העולים בישראל
100 עולים מגיאורגיה שעלו ארצה בסיוע הסוכנות היהודית ואשר רבים מהם נמלטו מבתיהם בשל הקרבות והגיעו לישראל חסרי כל, יקבלו מענק מיוחד מהסוכנות היהודית בסך 1000 דולר לעולה, הודות לתרומה מיוחדת של קרן היסוד.
עד כה עלו לישראל מגיאורגיה מתחילת ההסלמה כ- 100 עולים ועוד יותר מ- 100 נמצאים בשלבי הכנה לעלייה ויעלו לישראל בקרוב.
המענקים נועדו לסייע בקליטה הראשונית לעולים שנמלטו מבתיהם במהרה והצליחו להביא עמם לארץ מצרכים בסיסיים בלבד. כדי להקל על קליטתם במצב מיוחד זה תרמה קרן היסוד לסוכנות היהודית 100 אלף דולרים עבור מענקים מיידים שיקלו על קליטתם בישראל.
בנוסף, העולים ילוו על ידי משפחות של ישראלים ותיקים שיתנדבו ללוותם במסגרת פרויקט "בבית ביחד" של הסוכנות היהודית, במטרה לסייע לעולים בתהליך השתלבותם בחברה הישראלית.
הסוכנות היהודית בשיתוף עם משרד הקליטה ממשיכה להפעיל מוקד מידע טלפוני מיוחד חינם עבור עולים שהגיעו מגאורגיה ויהודים המעוניינים לעלות ארצה, במטרה לספק להם מידע חיוני וסיוע בתהליכי העלייה והקליטה בישראל.
לפרטים נוספים:
אלכס סלסקי
יחידת הדוברות וההסברה
הסוכנות היהודית
0523849090