{4F805597-AC32-42F4-9EE2-BAD88CE3B8B2} קרן רחל וסלים בנין חילקו 87 מלגות
חפש חיפוש מתקדם
עמוד הבית שותפויות בארץ ובעולם חינוך יהודי ציוני עלייה וקליטה 
אתה נמצא כאן :   עמוד הבית תורמים ומתנדבים 2008 קרן רחל וסלים בנין חילקו 87 מלגות
אודותינו
תקשורת
תורמים ומתנדבים
הרוח הישראלית
הצעות עבודה
שליחות בעולם
צרו קשר
קרן רחל וסלים בנין בשיתוף עם הפדרציה של ניו יורק והסוכנות היהודית חילקו ביום ג', 29 באפריל 2008, 87 מלגות לסטודנטים לתואר שני ושלישי במדעים המדויקים, מדעי הטבע ומדעי החיים.

11 במאי 2008 / ו' באייר התשס"ח

 להלן דיווחה של דניאלה מור מהמחלקה לפתוח משאבים וקשרי ציבור:

הקרן על שם סלים ורחל בנין הוקמה בשיתוף עם פדרציית ניו יורק לפני כעשר שנים והמטרה של מייסדיה היתה:  מתן מלגות לתלמידי תואר שני ושלישי הלומדים בתחומי המדעים המדוייקים, מדעי הטבע ומדעי החיים (מתמטיקה, מחשבים, ביולוגיה, הנדסה, רפואה וכו') באחת מן האוניברסיטאות בארץ למען חיזוק מדינת ישראל והעם היהודי בפרופסיות שאינן "יהודיות" באופן מסורתי.

המלגות חולקו ל- 87 סטודנטים, כל מלגה על סך $1000.  למעלה ממחצית מקבלי המלגה הן נשים, כמחצית הנם עולים חדשים, רבים מהם הגיעו לארץ לבד בתכניות כגון נעל"ה או סל"ה ו - 79% שירתו בצה"ל. כמו כן ישנם גם 6 בני מיעוטים שקיבלו את המלגה. מקבלי המלגה הנם סטודנטים מן הטכניון, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר-אילן, מכון ויצמן, האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת בן גוריון.

להלן התפלגות המלגות:

• נשים 56 (64%)
• עולים חדשים 41 (47%)
• נשואים 24 (24%)
• בני קבוצת מיעוט 6 (7%)
• שירתו בצה"ל 69 (79%)


גזבר הסוכנות היהודית וההסתדרות הציונית העולמית, מר חגי מירום הדגיש את חשיבות תרומתם של המצטיינים במדעים למען וקידום החברה הישראלית  והפיכתם למנהיגים בחברה הישראלית.

מנכ"ל המח' לישראל, גב' לאה גולן, הודתה לפדרציית ניו יורק על הסיוע שהם מעניקים לסטודנטים כה רבים מדי שנה  ותיארה את הדרכים בהן הסוכנות היהודית משתמשת במדע ובטכלנולוגיה כגשרים לצמצום פערים בחברה הישראלית.

גב' אלישבע פלאם אורן, מנהלת תכניות חברתיות במגבית היהודית - הפדרציה, ניו יורק המשרד הישראלי, דיברה על עמדתם של סטודנטים אלה כמנהיגים ומובילים לעתיד של החברה הישראלית ועל משפחת בנין שתרמה כה רבות לחברה הישראלית.

מר יהודה דומיניץ, לשעבר מנכ"ל המח' לעליה בסוכנות היהודית והמנהל הראשון של המשרד הישראלי של פדרציית ניו יורק, סיפר על היכרותו האישית עם מר בנין, תיאר את אופיו המיוחד ואת תרומתו הרבה לעם היהודי.

כמו כן נשאו דברים בטקס שני סטודנטים אשר הודו לסוכנות היהודית, לפדרציה היהודית של ניו יורק ולקרן על שם סלים ורחל בנין:

אלינור הלפרין: בת 26, נולדה בישראל. לומדת באוניברסיטת תל אביב בשנה 5 ללימודי רפואת שיניים. תחום מחקר עוסק ברשלנות רפואית. קיבלה את מלגת בנין גם בשנה שעברה. אלינור הדגישה את חשיבות המלגה עבורה ועבור סטודנטים כמוה בכך שהיא שולחת מסר של תמיכה בתקופה של חוסר ודאות כלכלית באקדמיה.
 
רואי בן דוד: בן 37 נשוי + 1, נולד בישראל, גדל ומתגורר בקיבוץ כפר מסריק בצפון הארץ.
לומד באוניברסיטת חיפה בשנתו השלישית ללימודי הדוקטורט בביולוגיה. תחום מחקרו עוסק בגנומיקה של חיטה ומחלות צמחים. הציג והרצה על מחקרו במסגרת 3 כנסים מדעיים ועתיד להציג תוצאותיו הקיץ בכנסים בהולנד ובאוסטרליה. רואי ציין כי לימודי מחקר הנם תובעניים ומחייבים התמסרות ארוכה ומלאה, לאור זאת, מלגות כמו מלגת בנין הנן משמעותיות מאוד.

*רק תמונות ברזולוציה נמוכה זמינות.


שלח לחבר
  
הדפס
חזור לראש הדף
מרכז מידע משאבים שאל אותנו נושאים בעלי חשיבות
דף הבית מפת אתר פרטיות
שבת 06 ספטמבר 2008 כל הזכויות שמורות לסוכנות היהודית © שבת ו' אלול תשס"ח