{4F805597-AC32-42F4-9EE2-BAD88CE3B8B2} להפגין את הזדהותכם עם מדינת ישראל ולהביע את תמיכתכם בה
חפש חיפוש מתקדם
עמוד הבית שותפויות בארץ ובעולם חינוך יהודי ציוני עלייה וקליטה 
אתה נמצא כאן :   עמוד הבית אודותינו דבר יושב ראש ארכיון 2008 להפגין את הזדהותכם עם מדינת ישראל ולהביע את תמיכתכם בה
אודותינו
מידע
חבר הנאמנים
לוגו להורדה
דבר יושב ראש
ארכיון
סיכום שנה בתמונות
גלרית תמונות
היסטוריה
תקשורת
תורמים ומתנדבים
הרוח הישראלית
הצעות עבודה
מכרזים
שליחות בעולם
צרו קשר
להפגין את הזדהותכם עם מדינת ישראל ולהביע את תמיכתכם בה

9 במרץ 2008 / ב' באדר ב' התשס"ח 

ידידים יקרים,

 ביום חמישי בערב, בשעה שמונה שלושים וחמש חזר הטרור לירושלים והיכה שוב במדינת ישראל ובעם היהודי מכה נוראה וכואבת.

מחבל ערבי, חמוש ומצוייד במאגרי נשק, שחדר לישיבת "מרכז הרב" בלב לבה של שכונת קרית משה בירושלים, רצח בדם קר ובאכזריות, שאיננה ניתנת לתיאור ולהבנת בן-אנוש, שמונה תלמידים, ילדים ונערים צעירים, ששהו באותה עת בספרייה ופצע עשרות אחרים, שחלקם עדיין במצב אנוש ונאבקים על חייהם.

 קשה לתאר במילים את הדברים והמראות, שנחשפנו אליהם מרגע היוודע דבר הפיגוע בירושלים. מדינה שלמה עצרה את נשימתה, עוקבת בחרדה, בתחושת זעם ובכאב גדול אחרי הדברים, מתפללת לבשורות טובות, שלצערנו לא הגיעו.

 אט-אט נתחוורה התמונה במלוא הזוועה. שכונת קרית משה הפכה לאיזור קרב וישיבת "מרכז הרב" לשדה קטל. מניין ההרוגים עלה מרגע לרגע. לצד הדיווחים הקשים מזירת הפיגוע , התמונות הנוראיות של ילדים מתבוססים בדמם, ספרי הקודש והטליתות המגואלות בדם הנרצחים, זעקות הכאב של הפצועים, אלפי האנשים, שהתגודדו בסמוך לישיבה, בהם מאות הורים מודאגים, שעולמם חרב עליהם, ראשי הישיבה, שכבר ידעו את האמת על הזוועה שנתרחשה במקום וניסו לשמור על קור רוחם בשעת משבר זו, כוחות הבטחון והאמבולנסים במקום -  בצד כל אלה חדרה ההכרה, שהטרור הפלסטיני לא נח ולא שוקט על שמריו, הוא ממשיך לפגוע בלא אבחנה ואיננו בוחל ברצח מכוון של ילדים בדם קר ובאכזריות נוראה כדי לערער את עמידתנו וזכותנו לבית לאומי לעם היהודי במדינת ישראל.

 יוחאי ליפשיץ בן 18 מירושלים, יהונתן יצחק אלדר בן 16 משילה, יהונדב חיים הירשפלד בן 19 מכוכב השחר, נריה כהן בן 15 מירושלים, רועי רוט בן 18 מאלקנה, שגב פניאל אביחיל בן 15 מנווה דניאל, אברהם דוד מוזס בן 16 מאפרת ודורון מהרטה בן 26 מאשדוד קיפחו את חייהם בהתקפת הטרור הקשה הזו, כאשר כל פשעם היה היותם ילדים יהודים, אשר למדו במוסד חינוך תורני ציוני בלבה של ירושלים. מוסד, שהוא ספינת הדגל של הציונות. מוסד, שהעמיד דורות של בוגרים, שאלפים מהם  משרתים בצה"ל ומשולבים בכל שדרות העשייה בחברה הישראלית. הם שילמו בחייהם את מחיר מלחמת הטרור האכזרי, הנמשך נגד יהודים בארץ ובעולם מצד אויבים, שאינם משלימים עם קיומה של מדינת ישראל כמדינתו של העם היהודי. אלמלא עוז רוחו וגבורתו של קצין צה"ל, המתגורר בסמוך לישיבה, אשר הגיע תוך דקות למקום והרג את המחבל, קשה לחשוב כמה ילדים נוספים היו משלמים בחייהם בפעולת טרור רצחנית זו.

 לא בכדי בחר המחבל לפגוע בירושלים. לא בכדי נבחר בית-ספר, שהוא מוסד תורני-ציוני וכל זאת ערב ראש חודש אדר, שבו כולנו מצווים להרבות בשמחה. לא בכדי נתפרסמו מייד עם היוודע דבר הפיגוע, ידיעות על ריקודי השמחה והצהרות ההזדהות מצד החמאס בעזה וארגוני טרור אחרים.

 הפגיעה במוסד דתי בלב לבה של בירת ישראל, רצח אכזרי של ילדים תמימים, חסרי אונים וחפים מכל פשע, כאשר המחבל ממשיך לירות שוב ושוב בפצועים, המתחננים על נפשם כדי לוודא הריגתם, ביטויי השמחה בקרב ארגוני הטרור  - מלמדים על השנאה, האכזריות והשפל האנושי של האויב העומד מולנו. אויב זה, שישראל עומדת בחזית המלחמה מולו, איננו רק אויבה של מדינת ישראל. הוא אויב השלום. הוא אויב העולם החופשי כולו. הוא אויב, המאיים על בטחון העולם ועתידו. אויב המסתייע בנשק, במשאבים ובתמיכה של מדינות טרור רבות וביניהן איראן. נשק ומשאבים, המופנים היום נגד מדינת ישראל ויופנו מחר נגד מטרות בכל מקום בעולם החופשי.

 ביום שישי הובאו שמונת הנרצחים לקבורת עולמים בישוביהם, לאחר טקס פרידה כואב בישיבת "מרכז הרב" , כאשר אלפים מלווים אותם בדרכם האחרונה.

 מדינת ישראל שרויה מאז יום חמישי בערב באבל כבד מאד. השכול, אבדן החיים הצעירים והכאב ממלאים כל אחד מבני הארץ הזו ואתכם, אחינו ושותפינו בכל רחבי העולם. אולם, אני יכול להבטיחכם כי מדינת ישראל, הנאבקת מאז היווסדה על קיומה ובטחונם של אזרחיה, היא מדינה נחושה ולמרות שברון הלב, שכולנו שותפים לו, רוחנו לא תיפול. אמונתנו איתנה ודבקותנו חזקה בזכותנו לחיות חיים עצמאיים וריבוניים במדינת ישראל, מדינתו של העם היהודי.

 ביום הזה, אני פונה אליכם, ראשי הקהילות, הארגונים והתנועות היהודיות בכל רחבי העולם, בתי הכנסת ובתי-הספר בתפוצות,  צעירי העם היהודי  בעולם, שליחי הסוכנות היהודית וההסתדרות הציונית העולמית, ידידי העם היהודי ומדינת ישראל במדינות העולם החופשי  - וקורא לכם להפגין את הזדהותכם עם מדינת ישראל ולהביע את תמיכתכם בה בשעה קשה וכואבת זו. חובה עלינו להתאחד כאיש אחד להביא את דבר הפיגוע הנורא הזה אל כל פינה בעולם, כדי להרחיב את מעגל תמיכה במדינת ישראל ואת ההזדהות עם מאבקה הנמשך בטרור.  קיימו עצרות מחאה וזכרון לזכר הנרצחים, שאו תפילה לעילוי נשמתם, עימדו דקת דומייה לזכרם של הקורבנות התמימים והחפים מפשע שנרצחו בדם קר. התפללו להחלמתם ולשלומם של הפצועים. הכניסו את פרטי הפיגוע והצילומים מזירת הפיגוע לעתוניכם ולאתרי האינטרנט של ארגוניכם וקיימו פעילויות הסברה רחבות בנושא זה. לקבלת מידע, חומרי רקע, צילומים, כרזות והצעות לפעילות ניתן לפנות לאתר הסוכנות היהודית www.jewishagency.org/solidarity  לידיעתכם, האתר מתעדכן בחומרים נוספים באופן שוטף.

 מטה ההסברה של הסוכנות היהודית וההסתדרות הציונית העולמית, בראשותו של חברנו עמוס חרמון, יוציא אליכם כבר במהלך היום הקרוב תוכנית פעולה מקיפה, המתואמת עם משרד החוץ הישראלי ומטה ההסברה במשרד ראש הממשלה. הסתייעו בה כדי להביא את הדברים לידיעתם של מעגלים רחבים בכל חלקי העולם.

הביעו והפגינו בפעילויות אלה את שותפות הגורל היהודי בימים טובים ועל אחת כמה וכמה בימים קשים וכואבים אלה. אל תהססו לפנות אלי אישית ואל מטה ההסברה שלנו בכל מידע או סיוע נדרש לעניין זה.

 נישא כולנו תפילה כי יבואו על עם ישראל ומדינת ישראל במהרה ימים של תקוה טובה, שלום ובטחון.

בברכה,

 זאב בילסקי

zeevik@jafi.org


שלח לחבר
  
הדפס
חזור לראש הדף
מרכז מידע משאבים שאל אותנו נושאים בעלי חשיבות
דף הבית מפת אתר פרטיות
יום שלישי 02 דצמבר 2008 כל הזכויות שמורות לסוכנות היהודית © יום שלישי ה' כסלו תשס"ט